Certificatul radio GMDSS/LRC

Certificatul de operator radio GMDSS-LRC (Global Maritime Distress Safety System - Long Range Certificate) este un certificat international, emis de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si care atesta capacitatea titularului de a folosi sistemele de radiocomunicatii instalate la bordul ambarcatiunilor de agrement.

Procedura de obtinere a unui certificat de operator radio GMDSS-LRC presupune urmarea si absolvirea cursurior unei scoli autorizate, o proba practica (pe simulator) si o examinare teoretica. Pentru sustinerea examinarii teoretice este necesara inscrierea individuala la o sesiune de examinari organizata de capitaniile zonale. Dupa absolvirea acestui curs, in cadrul scolii, se sustine examenul teoretic si practic in urma caruia ANCOM elibereaza licenta de operator GMDSS-LRC Ceritificatul (Global Maritime Distress Safety System - Long Range Certificate).

Valabilitatea certificatului este de 5 ani.

Cursul radio se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani şi care doresc sa obtina, Certificatul General de Operator Radio pentru Conducători de Ambarcaţiune de Agrement (GMDSS-LRC) fie ca detin sau nu un permis de conducere ambarcatiuni de agrement.
• Curs radio operator LRC - GMDSS • Curs radio de pregătire în vederea obtinerii Certificatului General de Operator Radio - LRC (Long Range Certificate) pentru Conducător de Ambarcaţiune de Agrement, clasele A, B, C, D. MOJO Yachting School - organizeaza in Bucuresti cursuri de radiocomunicatii GMDSS/LRC . Cursul acopera instruirea teoretica (in romana si engleza), proceduri de comunicatii navale, practica si exercitii pe simulator Radio VHF. La terminarea cursurilor va avea loc un examen ce se va sustine in cadrul scolii pentru obtinerea certificatului de operator radio. MOJO Yachting Club este autorizata de ANRC sa organizeze examenul pentru obtinerea certificatului de operator radio GMDSS/LRC necesar pentru conducerea de inchirierea de ambarcatiuni de agrement in afara apelor teritoriale romane (Grecia, Croatia, Turcia, Italia, etc). Cursul urmareste familiarizarea si apoi stapanirea tuturor cunostintelor necesare conducatorilor de ambarcaţiune de agrement, conform Ordinului nr. 534 din 26 iunie 2007, si a Ordinului nr.344 din 29.04.2010, pentru obtinerea Certificatului de operator radio pentru ambarcaţiuni de agrement in conformitate cu specificatiile ANCOM.
• Programa de curs radio cuprinde module de pregatire teoretica si practica privind cunostinte despre radiocomunicatiile in serviciul maritim, cunostinte practice in utilizarea echipamentului radio, proceduri privind operarea practica a echipamentelor GMDSS, cunostinte pentru comunicatiile radiotelefonice. • Examenele pentru obtinerea Certificatului General de Operator Radio pentru Conducatori de Ambarcatiune de Agrement (GMDSS-LRC) se vor desfasura in sala de curs - cu comisie formata din personalul scolii.

Mojo Yachting School organizeza sesiuni de cursuri autorizate ANCOM pentru obtinerea certificatului de operator radio GMDSS-LRC in Bucuresti, cu durata de 2 zile, seara de la 18.00 - 22.30 (Online sau la sala de curs din Str. Iacob Felix Nr. 55 - Piata Vicoriei).