de la 100 €

Delivery

Deliver the boat – the fine art of slowly going somewhere, at great expense while being cold, wet and miserable… but a great opportunity to build your experience as a sailor.

Overseas
Expeditie nautica
Offshore navigation
Miles building
Inscrie-te!

Calendar 2024

300 euro Aegina - Limanu 6-10 mai

Traseu: Marea Egee - Marea Marmara - Marea Neagra

100 euro Limanu - Varna 13 iunie

Traseu: Marea Neagra - costier

100 euro Varna - Limanu 17 iunie

Traseu: Marea Neagra - costier

200 euro Limanu - Istambul 17-18 septembrie

Traseu: Marea Neagra - traversare

200 euro Istambul - Limanu 23-24 septembrie

Traseu: Marea Neagra - traversare

Ce e un delivery?

Delivery reprezinta transferul unei ambarcatiuni dintr-un port in altul in cadrul unui voiaj programat intr-un singur sens (one way trip). Implicarea clubului nostru in evenimente ce se desfasoara in alte zone de navigatie poate impune transferul uneia sau mai multor ambarcatiuni in porturile ce gazduiesc aceste evenimente.

Aceste delivery-uri (transferuri) creaza o oportunitate extraordinara de a acumula experienta, de a naviga pe distante mari, de a gestiona timpul si proviziile disponibile, de a testa in conditii reale cunostintele si competentele dobandite si de a te confrunta cu situatii noi pe apa... navigatie offshore "pe bune"!

Cum se desfasoara?

Transferul ambarcatiunii va fi organizat de Mojo Yachting Club si el va include un skipper cu experienta, pregatirea ambarcatiunii pentru voiaj, pregatirea actelor necesare (inspectie tehnica, revizie tehnica, asigurarea ambarcatiunii etc).

Pe tot timpul transferului, skipperul desemnat de club va fi conducatorul expeditiei, responsabil de buna desfasurare a voiajului. El va hotari momentul plecarii de la cheu, alegerea traseului, repartizarea carturilor si a rolurilor pe barca etc. si va coordona si gestiona aprovizionarea necesara.

Navigatia offshore este o activitate meteodependenta, unul din motivele pentru care skipperul desemnat poate decide schimbarea traseului sau opriri neprevazute (dictate de prognoza, motive tehnice, pentru reaprovizionare sau doar pentru odihna.

Ce costuri implica?

Participarea la un transfer se face in baza unei cotizatii achitate catre club, cuantumul fiind stabilit in functie de lungimea si complexitatea traseului.

Costurile necesare executarii voiajului (provizii la bord, combustibil, taxe portuale etc.) vor fi de tip "shared costs" (se vor imparti in mod egal intre membrii echipajului, excluzand skipperul).

De luat in calcul, de asemenea, ar fi costul transportului (individual sau colectiv) pana la portul de plecare si de la portul de destinatie.

Eventualele pagube survenite in timpul transferului (in limita acoperirii fransizei asigurarii ambarcatiunii) va fi suportata de asemenea in mod egal de membrii echipajului.